Home
Het bedrijf
Diensten
Houtrotrenovatie
Hang- en sluitwerk
Aftimmerwerk
Deuren en ramen
Glaszetten
Isoleren
Projecten
Contact
Gastenboek
Nieuws

 Houtrotrenovatie

Houtrot is een veel voorkomend probleem.Te vaak beslissen mensen om tot gehele vervanging van houten bouwdelen over te gaan, dit vind ik zonde. Het is vaak niet nodig om houten bouwdelen geheel te vervangen. Aangetaste houten elementen kunnen vaak gerepareerd worden. Dit doe ik door de aangetaste verbindingen geheel uit te vrezen tot aan het gezond hout waarna het na diverse voorbehandelingen gevuld wordt met epoxy hars en weer in model wordt gebracht. Indien nodig zal ik nieuwe onderdorpels en stijlen monteren. Met een goede aanpak kan het houten bouwdeel middels dit systeem weer zo goed als in nieuw staat worden teruggebracht.
Ik werk volgens een houtrotherstel en preventie-plan waarbij in de eerste plaats nadrukkelijk wordt gekeken naar de oorzaken van de houtrot.
Oorzaken van houtrot kunnen zijn: ondeugdelijke beglazing, onvoldoende ventilatie, openstaande verbindingen, inwateren via bovendorpel, onvoldoende omtrekspeling draaiende delen, corrosie aan hang- en sluitwerk, lokale gebreken in verfsysteem
Repareren van kozijnen is veelal goedkoper dan het compleet vervangen en is zeker minderbelastend voor het milieu

 

 

Jan de Haan Timmerwerken | Info@jandehaan.info